10 anledningar till att anlita barnvakt i höst

Publicerat 17 juli, 2019 in Barnvakt
Varför ska du skaffa en barnvakt till hösten? Vi har svaren.

Kom igång

Du hittar Yepstr i Google Play och App Store eller ange ditt telefonnummer så SMSar vi en länk till appen!

Google Play Store App Store

Sommaren är ju, som bekant, kort. Trots att vi nog har flera ljumma sommarkvällar kvar att njuta av, är denna lugna period en perfekt tid att börja planera så att denna höst blir din bästa någonsin. Skaffa gymkort, sätt nya rutiner och kom äntligen till skott att ordna hjälp via Yepstr. Vi listar 10 anledningar till att anlita en barnvakt i höst. 

För att komma igång med träningen

Äntligen höst, äntligen svalt nog att sätta igång med träningen. Satsar du på att klara av en svensk klassiker nästa år? Då behöver du definitivt tid att träna. Eller har du tappat träningen helt, och vill komma igång igen? Oavsett vilken nivå du ligger på, eller vad dina mål är, råder det inga tvivel kring att du behöver frigöra tid för att hinna.

Att komma iväg till gymmet eller på den där joggingturen är motigt. Speciellt om du redan är seg efter jobbet och måste stressa iväg för att hämta barn, laga mat och hjälpa med läxorna. Att anlita barnvakt via Yepstr i höst löser ditt vardagspussel. Kom i kontakt med en härlig och pålitlig ungdom i ditt område som kan ta hand om hämtning, mellis och matlagning någon gång i veckan.Barnen blir omhändertagna och har roligt, så du kan komma iväg på ett yogapass eller en springtur utan stress eller dåligt samvete.

träning, barnvakt, stockholm

Kom igång med träningen i höst – få tid med barnvakt via Yepstr

För att få tid för vänner

Att ha tid att träffa sina vänner är lika viktigt som att hinna med träningen och få i sig grönsaker – men kanske inte prioriteras i en stressig vardag. Få tid att umgås med dina vänner en fredagskväll – ta hjälp via Yepstr. 

Har du och din vänner varsitt barn? Gå ihop och anlita en barnvakt som kan hänga era med barn medan ni får några timmars kvalitetstid över en middag.

Niko jobbar som barnvakt via Yepstr, läs om hennes upplevelse här!

För att få tid för romantik

Få tid för varandra genom barnvakt via Yepstr. Par i småbarnsfamiljer kanske inte ens minns senaste gången de hade en ordentlig datenight. Att ha en barnvakt som hänger med era barn en fredagskväll i månaden ger er tid för en middag, ett biobesök eller något annat ni tycker om att göra. Prova något nytt, gå och bowla eller kör ett escape room – nu när ni har tid.

För att få nya förebilder

Barnvakt är vad vi kallar ett relationsbaserat uppdrag. Därför har vi gjort det enkelt att boka in intervjuer direkt i vår app. Bjud hem ungdomen på fika och lekstund eller möts upp i lekparken. Det är viktigt att du känner dig trygg med barnvakten, att personen är trevlig och förtroendeingivande. Men det är lika viktigt att dina barn trivs med sin nya barnvakt. 

Detta blir ju en lekkompis, en trygg famn och en förebild att se upp till. Kanske är din barnvakt med dina barn i flera år. Från att hämta på förskolan och leka i sandlådan, till att hjälpa med läxorna och följa med på fotbollsträningen. Att ha en vuxen att se upp till, utöver sina föräldrar, är verkligen guld värt. 

barnpassning på timme

Ta tag i att skaffa en barnvakt till höstens bus och stoj.

För att kunna satsa på karriären

För många symboliserar hösten en nystart på samma sätt som nyårsafton. Dags att fokusera, lägga lite mer tid och ansträngning på jobbet. Eller du kanske vill söka nytt jobb efter arbetsdagens slut. Du behöver helt enkelt tid att fokusera. 

Det är inte ovanligt att man känner dåligt samvete när jobbet tar tid och fokus från familjen. Men det ska du inte behöva ha. När du anlitar barnvakt via Yepstr får barnen en energifylld ungdom med på sina bus och upptåg, du får tid över att fokusera på jobbet några timmar extra i månaden. Dessutom ger du en ungdom möjlighet att tjäna egna fickpengar, få arbetslivserfarenhet och en grym referens. 

Att ta hjälp med barnpassning via Yepstr hjälper inte bara din karriär, utan även en driven ungdoms. Win win! 

För att ge unga arbetslivserfarenhet

Man behöver inte alltid en konkret anledning, en fest eller ett läkarbesök, för att anlita en barnvakt någon gång ibland. Bara dina barn tycker att det är roligt, kan ni välja att anlita en barnvakt via Yepstr för att ge grannarnas tonåring arbetslivserfarenhet. 

Via Yepstr kan man ju få hjälp med enklare sysslor runt om hushållet, som till exempel barnvakt, läxhjälp, hundvakt och trädgårdshjälp. Typiska ungdomsjobb som de flesta har haft – fast helt vitt och försäkrat. Via våra användares uppdrag lär sig ungdomarna hur man beter sig i professionella sammanhang. Vikten av att komma i tid, att kommunicera tydligt, att se människor i ögonen och att ta till sig instruktioner. 

Man glömmer aldrig sitt första jobb, och vilken upplevelse man har av det. Ge fler ungdomar fler förutsättningar att lyckas – ta hjälp via Yepstr. 

Läs om vad man ska tänka på vid val av barnvakt?

För att hinna med dina ärenden

Veckan har endast sju dagar – och mycket ska hinnas med. Utöver jobb, familj och träning ska du också hinna storhandla, hämta kemtvätten, åka till IKEA, ha tvättstugan och komma ihåg födelsedagar. Var lite schysst mot dig själv och anlita en barnvakt. 

Får du hjälp med hämtningen, hinner du riva av dina ärenden under tiden. Smidigare än så blir det inte. 

barnvakt i stockholm

Egentid, träningstid eller tid med partner. Gör det möjligt med barnvakt i höst.

För att få tid att börja dejta

Som ensamstående förälder kan det vara svårt att få tiden att gå ihop, och att träffa någon ny kanske känns som en omöjlighet. Gör det möjligt med barnvakt. Ladda ner Yepstr i samma veva som du laddar ner Tinder

För att ta hand om din hälsa

Att inte ha tid för att ta hand om sin hälsa är inte rimligt. Att prioritera sin hälsa, betyder inte att du bortprioriterar din familj. Anlita en snäll ungdom som kan hjälpa dig med barnpassning så du får tid för terapi och andra läkarbesök som du behöver för att må bättre. 

För oförutsedda händelser

Du hinner med att träna, prestera på jobbet och ensamtid med din partner. Kanske är din familj inte i behov av en barnvakt som det ser ut just nu. Men vi kan ändå rekommendera att komma i kontakt med en barnvakt via Yepstr. På det sättet vet ni att ni har en tonåring i närområdet som klickar med dina barn, som kan rycka in om något oförutsägbart händer. 

Kris på jobbet, bortglömda planeringsdagar på förskolan eller ett plötsligt besök på akuten – då är det tryggt med en person som kan komma och hjälpa till med barnen. 

Kom igång

Augusti är högsäsong för de ungdomar som arbetar med barnpassning via Yepstr. När man hittar en riktigt grym barnvakt, vill man ogärna släppa denna ifrån sig. Så kom igång med Yepstr, lägg upp en annons och säkra din barnvakt innan någon annan gör det. Vi hoppas att det blir ett långt och härligt samarbete. 

Lycka till! 

Barnvakt via Yepstr, så här funkar det