Sommarprojekt – från vårstädning till kompostbyggande

Publicerat 15 mars, 2017 in Trädgårdshjälp

Kom igång

Du hittar Yepstr i Google Play och App Store eller ange ditt telefonnummer så SMSar vi en länk till appen!

Google Play Store App Store

Sommarprojekt

Med vårstädningen så är sommaren officiellt igång. Mellan ledighet, utlandsresor och midnattsdopp så är det svårt att hålla reda på och hinna mer alla sommarprojekt. Här följer därför nio saker viktiga projekt för att se till att er tomt håller sig i toppenskick hela sommaren ut. Om ni söker en hjälpande hand så hittar ni tusentals ungdomar som letar extrajobb eller sommarjobb i Yepstrs app.
sommarprojekt blommor i solljus

Rensa ogräs

Att hålla trädgården fin handlar till stor del om att tämja den tidigt. Dessvärre är arbetet tidskrävande och inte det roligaste sättet att spendera sommaren. Ogräset behöver bekämpas någon gång varannan eller var tredje vecka beroende på sommarvädret. Vi i Villa har satt samman en guide med konkreta tips för att bekämpa ogräset.

Hitta hjälp med att rensa ogräs

sommarprojekt penslar måla hus

Måla om huset

Nu är den här! Sommaren då ni äntligen tar tag i elefanterna på tomten och fräschar upp huset, staketet och trädgårdens alla träbyggnader. Att måla om huset är ett mäktigt sommarprojekt och perfekt för dig som behöver ursäkter att vara i trädgården dagarna i ända. Läs den här guiden från Dinbyggare.se för att undvika vanliga misstag när du målar om ditt trähus.

Många ungdomar vill hjälpa er att måla som ett sommarjobb!

sommarprojekt stolar vår sommar

 

Klipp häcken

Att klippa häcken är åtminstone lite mer tillfredsställande än att rensa ogräs. Skaffa grannskapets snyggaste häck genom regelbundet underhåll.

Med rätt verktyg kan även en tonåring från Yepstr hjälpa till med ett korttidsuppdrag och se till att er häck är i högsta form.

Hitta hjälp med häckklippning

sommarprojekt sten sommar sol

Forsla bort gamla utemöbler och sten

Forsla bort gamla möbler och sten och ge er tomt nytt liv. När du läser detta kanske du tänker att ni har koll på er tomt, men det är inte ovanligt att man samlat på sig mer bråte än vad man tror.

Hitta bärhjälp

sommarprojekt Svensk sommar gräs

Gräsklippning och bevattning

Klipp och vattna gräset för att göra er tomt till grannskapets avund!

Hitta hjälp med gräsklippning

sommarprojekt salladsblad sommar

Odla nytt

Ett sommarprojekt som bokstavligen talat bär frukt, eller blommar ut, är att börja odla i trädgården. För mer om hemmaodling, se dessa enkla odlingsråd från odla.nu.

Hitta trädgårdshjälp

sommarprojekt hand jord kompost

kompostera och återvinn

Det kanske mest tacksamma sommarprojektet ni kan ta er an är att bygga en kompost. Med en kompost får ni bra daggmask för fiske, jord till odling och dessutom gör ni naturen en tjänst! Att bygga en kompost behöver inte vara svårt eller tungt heller, se Beijers guide till att bygga en kompost.

Hitta bygghjälp

sommarprojekt möbel utomhus vårstädning

Husstädning

Passa på medan solen strålar in genom fönstren! Bär ut gamla möbler, ge gamla kläder till myrorna och möblera om för att skapa en öppen och somrig atmosfär.

Hitta bärhjälp